Cowboy försvunnen
04.04-18.04
GUEST: Cowboy försvunnen
Otto Sandqvist
Morgondimman på det tomma utedansgolvet. Daggen lägger sig över den sista dansaren. En vit westernhatt. Cowboy försvunnen.
Cowboy försvunnen behandlar bottenlös lust, utmattning, mani, depression, en viss gränslöshet och alienation i uppfattningen om jaget samt en kollektivt delad upplevelse av isolering och ensamhet.
Dessa sinnestillstånd är ofta väldigt kroppsliga och därför tar Cowboy försvunnen form i och kring kroppen. Föreställningen tematiserar en fysisk och affektiv upplevelse av att leva i ett senkapitalistiskt samhälle.
I Cowboy försvunnen delas banala, underliga och alltför detaljerade fantasier om underkastelse, lust och flykt på ett dansgolv – bland dansande kroppar.
Text & regi Otto Sandqvist
Skådespelare Emilia Jansson, Ole Øwre, Tom Rejström
Kostymdesign Hanne Jurmu
Ljusdesign Luca Sirviö
Ljuddesign Tom Lönnqvist
Producent Tom Rejström
Språk svenska och engelska
Åldersrekommendation från 15 år uppåt
Längd 90 minuter
Föreställningen har skapats med understöd av Centret för konstfrämjande, Svenska Kulturfonden, Konstsamfundet, Stiftelsen Tre Smeder
Tveklöst en av vårens toppföreställningar.
HBL
En fritt associerande fantasi som hela tiden verkar på väg mot någon sexuell upplösning – men gång på gång väjer av efter det oväntade.
Svenska Yle
Cowboy försvunnen kombinerar text, kropp och känsla fantasifullt, sinnligt och lekfullt. Föreställningen lyckas tematisera människans undertryckta begär och visa på det absurda i det vi föreställer oss som normalt, men utan att fördöma eller lägga fram ett visst budskap.
Ny tid